fbpx
Select Page

A fényformálók és hatásai, avagy
Hogyan befolyásolja a fény karakterét a fényformáló?

A stúdióban történő fotózás egyik legnagyobb előnye, hogy mi irányítjuk a fényt. Ebben rejlik varázsa is, hosszú órákat lehet eltölteni egy-egy világítás tökéletes beállításával. Ez a cikk segít megtanulni, hogy hogyan irányítsd a fényt tudatosan, hogy a fotózásodon magabiztosan tudd a világítások végtelen variációja közül melyik lesz a számodra megfelelő. Elsőre talán a stúdióban való fotózás kicsit ijesztőnek tűnhet, de valójában sokkal egyszerűbb mintha szabadban kellene a képeidet elkészíteni. Kint folyamatosan változnak a körülmények, egyszer egy félhős az ég, egyszer pedig hét ágra süt a nap. A folyamatosan változó körülmények között a kamerád beállításain is folyamatosan változtatnod kell, ezzel szemben a stúdióban fix értékeken tudunk dolgozni és a vakuk biztosította teljesítmény is állandó lesz.

Ha még nem fotóztál stúdióban, akkor ajánlom figyelmedbe a 4 leckéből álló stúdiós videósorozatomat, ami a legfontosabb alap dolgok megértésében lesz a segítségedre:

Ha pedig még részletesebben tanulnál a stúdiós világításokról, akkor ajánlom figyelmed a Légy a világítás mestere és a Workshop a lakásodban c. tananyagjaimat, amit klubtagként 20% kedvezménnyel tudsz megvásárolni!