fbpx
+36 20 209 3203 [email protected]
Oldal kiválasztása

A Photoshop eszköztára
a leghasznosabb eszközökkel!

Kezdjük Photoshop leckesorozatunkat az alapoknál, hogy mégis milyen eszközök állnak rendelkezésünkre képein felturbózásához. Igyekeztem kiemelni a leghasznosabbakat, amiket én is használok a munkáim során. Az alapok elsajátítása fontos lépés, hisz minden ezekre az eszközökre fog épülni, továbbá a videó segítséget nyújt a gyorsbillentyűk megismerésében és megtanulásában is, amik segítségével többszörösére növelheted a munkatempód. Ha a teljes lista érdekel, hogy mik azok amiket én még rendszeresen használok, a “Képfeldolgozás a valóságon túl” kurzusban egy teljes, általam szerkesztett listát is megtalálsz!

Nézzük hát át az eszköztárat a következő videóban:

Marquee Tool – MA Photoshopban rengeteg hasznos eszköz van és megannyi lehetőség, hogy egy képmódosítást akár többféleképpen is el tudjunk végezni. Bízom benne, hogy ez a kis eszköztár összefoglaló mutatott 1-2 újdonságot, de abban is bízom, hogy jó néhány eszköz ismerős volt már. Ennek a leckének fontos szerepe az, hogy mindenki fel tudjon zárkózni ahhoz, hogy a következő leckéket elsajátíthassa.

A tapasztalatom az, hogy a gyorsbillentyűket nagyon kevesen használják, így remélem most sok új információt megtudtál ezek kapcsán és te is egyre gyakrabban fogod ezeket használni.

Kilistáztam a videóban elhangzó gyorsbillentyűket, hogy lehetőséged legyen kimásolni és akár kinyomtatva a számítógéped mellett elhelyezni:

 Move Tool – V

Marquee Tool – M

Quick Selection Tool – W

Lasso Tool – L

Magic Wand Tool – W

Crop Tool – C

Eyedropper Tool – I

Healing Brush Tool – J

Brush Tool – B

Clone Stamp Tool – S

Eraser Tool – E

Paint Bucket Tool – G

Gradient Tool – G

Dodge Tool – O

Burn Tool – O

Pen Tool – P

Horizontal Type Tool – T

Hand Tool – H

Zoom Tool – Z

A könyvemet olvastad már?
 

A fotózás csak 20%-ban képalkotás, 80 business! A fotózás egy szakma, egy üzletág, amiben a képek elkészítése csak egy apró részlet. A siker eléréséhez vállalkozásként kell tekintened a tevékenységedre, aminek felépítését egyik fotós iskolában sem oktatják. 14 éves vállalkozói tapasztalattal a hátam mögött jött az ötlet, hogy ezt a tudást másokkal is megosszam, hogy miként is lehet sikeres fotós vállalkozást felépíteni.

Klikk ide és nézd meg a könyv weboldalát! 

Ha úgy érzed, hogy ez a lecke számodra már nem jelent újat és valami izgalmasabbra vágysz, akkor pedig javaslom, hogy nézz szét a Képfeldolgozás a valóságon túl kurzusban is! 

A következő leckében pedig bemutatom neked a képretusálás alapjait, hogy hogyan tudsz profi eredményt elérni egyszerű eszközök használatával, gyorsan!

Csatlakozz hozzám a YouTube-on!

További ingyenes videós tartalmakért látogass el a YouTube oldalamra és kövess ott is, hogy első kézből értesülhess a legújabb fotós videóimról.

Kövess be az Instagramon!

Közelebbről is megsimernél? Kövess Instagramon, ahol a fotózáson túl személyes tartalmakat is megosztok.