fbpx
Oldal kiválasztása

Fotósként a digitális világ egyik legnagyobb veszélye, ha elveszítjük képeinket, adatainkat. Hogyha nem vagyunk megfelelően felkészülve erre a veszélyre, akkor könnyen előfordulhat, hogy mi is áldozatául esünk. 100%-os védelem mondhatni nincs… legalábbis annak megteremtése eléggé körülményes, de egy kis felkészüléssel minimálisra szoríthatjuk ezeknek a kockázatát. 

Nincs kellemetlenebb dolog, mint amikor az ügyfél elé kell állni és közölni vele, hogy a képek sajnos egy technikai probléma következtében elvesztek. Persze lehet lovagolni a technika ördögén és elbújni mögé, de ez közel sem egy profihoz méltó dolog. Egy profi fotósnak az a feladata, hogy felkészüljön a lehetséges problémákra, megelőzze azt és ha kell, akár évek múlva is elő tudja venni a munkáit. 

Nem tudom hány száz vagy éppen ezer fotózás van már a hátam mögött, de azt igen, hogy ennek szinte mindegyike archiválva van 10 év távlatából is és erre amolyan életműként tekintek, amire jó lesz idős koromban visszaemlékezni és alkalomadtán bele – belenézni a fiatalkori munkáimba. Persze ez csak úgy lehetséges, ha előre felkészülök az adatvesztésre és megelőzöm azt.

Ha ez neked is fontos, akkor ez a leckesor biztos vagyok benne, hogy értékes lesz számodra, a következő videóban pedig összeszedtem a leggyakoribb veszélyeket, megoldásukat, hogy már csírájában megelőzhesd a bajt. Vágjunk bele!

A kurzus hossza:
   2 óra 01 perc