fbpx
Oldal kiválasztása

Reneszánszát éli a fekete fehér fotó, így azt gondolom, hogy ez egy népszerű téma. Fekete fehéret készíteni Photoshopban csak egy kattintás, amit bárki meg tud valósítani, de azért néhány konvertálás között ég és föld a különbség. 

Mitől válik egy jó FF kép ütőssé? 

Az egyik fő alkotóelem a kontraszt lesz. Sokszor látok nagyon lapos, szürke képeket, amik ugyan fekete fehérek, de mégsem túl hatásosak. Egyszerűen hiányzik belőlük az a plusz, amitől megszólal, amitől lejön a monitorról és megszólít. Szóval, ha FF képet készítünk, akkor kötelező alkotóeleme lesz a kontraszt is, aminek egyik megoldása a Curves használata lehet, de ennek beállítását a videóban is bemutatom.

A másik fontos tényező pedig a dinamika. Ez alatt azt értem, hogy nincsenek kiégett, illetve bebukott részek a fotónkon. Minél részletesebben köszönnek vissza képeinken a szürke különböző árnyalatai, annál kellemesebb lesz a szemnek a végeredmény.

Ha pedig FF képek, akkor a szelektív színezés világába is betekintést nyújtok, amit a jövőben kis kreativitás segítségével szuper dolgokra tudsz majd használni. Na de, hogy miként is tudjuk ezeket megvalósítani, arra itt a következő videó: 

A lecke hossza:
       28 perc